Edebiyat Soru Bankası pdf indir

2 Farklı üniversite sınavı hazırlık edebiyat soru bankası indirmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayın. Edebiyat soru bankalarını indirebilirsiniz. Kitaplar PDF formatındadır. PDF dosyasını çalıştırmak için bilgisayarınızda PDF okuyucu bir program yüklü olması gerekmektedir.








İndir : EDEBİYAT SORU BANKASI-1 
İndir : EDEBİYAT SORU BANKASI-2 

İNDİR: AYT DENEMESİ-1
İNDİR: AYT DENEMESİ-2

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK EDEBİYAT SINAVINA NASIL ÇALIŞMALI

  • Eşit ağırlık ve sözel bölümlerden tercih yapacak olan öğrenciler için en önemli derslerden bir tanesi Edebiyat dersi. Özellikle, sözel bilgileri öğrenmek konusunda zorlanan kişiler için zorlu bir ders olabiliyor.
  • Çalışma sisteminizi oturtmamanız durumunda bilgilerin karmaşa haline gelebileceği oldukça kompleks bir ders. Edebiyat dersine çalışırken başarılı olabilmek için öncelikle çalışmayı sevmek ve eğlenceli hale getirmek gerekiyor.
  • Edebiyat dersinde en büyük sıkıntıyı eser ve yazar isimleri oluşturur. Sayısız yazar ve eseri hafıza tutmanın kolay olduğunu söylemek elbette zor ama göz aşinalığı bu aşamada büyük öneme sahip oluyor.
  • Derse çalışırken, eser roman konuları dışındaki tüm konulara öncelikle konu anlatımlı kitaplardan çalışmalısınız. Özet çıkartmak da, bir nevi tekrar olduğundan zamanınız varsa mutlaka her konu için özet çıkartmalısınız.
  • Edebiyat dersinde bilgiyi akılda kalıcı hale getirmek için soru-cevap yöntemini kullanabilirsiniz. Öncelikle konu anlatımlı kitaplardan konuya çalışırken; soru olabilecek her noktayı işaretleyin. Ardından dilerseniz yine özet çıkarın ama detaylı soru cevap çalışması yapacaksanız; özete ihtiyacınız olmayacaktır.
  • İşaretlediğiniz cümleleri gözden geçirin ve bunları ucu açık soru biçiminde not kâğıdınıza not alın. Ardından da sorunun altına cevaplarını önce kendi hafızanızı çalıştırarak; yetmediği takdirde kitaptan destek alarak soruları cevaplayın.
  •  Konu anlatımlı kitaplardan konuya çalışırken; soru olabilecek her noktayı işaretleyin ve bu noktalarda kendinize sorular çıkarın.


TAVSİYE: AYT-TYT EDEBİYAT ÇALIŞMA NOTLARI İNDİR