Tiyatro Nedir Slayt Konu Anlatımı

Tiyatro Nedir Sunum
Tiyatro konulu sunumu yazının sonundaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki bölümde tiyatro türü ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Tiyatronun tanımı, tiyatro kelimesinin hangi dilden geldiği, tiyatro türleri olan trajedi, komedi ve dram hakkında bilgi gibi konuları aşağıdaki anlatımda ve sunumun içeriğinde bulabilirsiniz. Sunum 10 slayttan oluşuyor. Sunumun sonunda konu bir slaytta özet olarak da verilmiştir.



TİYATRO

Göstermeye dayalı edebi metinler denince akla tiyatro gelir. Çünkü tiyatro oyunları sahnede canlandırmaya, onu seyircilere göstermeye dayalıdır.
Bir sahnede seyirciler önünde canlandırılmak için yazılmış eserlere tiyatro denir. Bir hikayeyi, sahnede söz ve hareketlerle canlandırma sanatıdır. Tiyatro kelimesi Yunanca seyirlik anlamına gelen theatron kelimesinden türemiştir.
Tiyatro uzun yıllar edebiyatın bir kolu olarak kabul edilmiştir. Ancak kullandığı araçlar edebiyattan farklı olduğu için edebiyattan ayrılmıştır. Tiyatro oyunlarında sahnede oyunu canlandıran sanatçılar tiyatro metnine bağlı kalır. Her sanatçı kendi rolünü ezberleyip sahnede canlandırır.
Tiyatro türleri nelerdir?

Tiyatro Türleri Nelerdir?

Tiyatro trajedi, komedi ve dram olmak üzere üç ana bölümde incelenir.
Trajedi: Hayatın acıklı, hüzünlü yönlerini ortaya koyan tiyatro eserleridir. Konusunu seçkin kişilerin hayatından veya tarihten alır. Trajedide müzik önemli yer tutar. Çoğu oyunda bir koroya yer verilir. Yer, zaman ve olay birliği denilen üç birlik kuralına uyulur.
Komedi: Hayatın komik yönlerini anlatan tiyatro oyunlarıdır. Komedide amaç sadece güldürmek değil, aynı zamanda düşündürüp mesaj vermektir. Komedide de üç birlik kuralına uyulur.
Dram: Hayatın hem acıklı hem komik yönlerini anlatan tiyatro oyunlarıdır. Hayatı olduğu gibi yansıtır. Üç birlik kuralına uyma zorunluluğu yoktur.
Tiyatro hakkında bilgi

TİYATRO Nedir Slaytı İndir


Yorum Gönder

0 Yorumlar