Manzum Hikaye Nedir Slayt ve Konu Anlatımı

Manzum hikaye slayt, konu anlatımı, ders notu
Manzum Hikaye Nedir Slayt Konu Anlatımı
Manzum Hikâye türünü konu alan sunumu aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. 10 slayttan oluşan Manzum Hikâye sunumu kullanıma hazır durumda. Üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan sınıfta kullanabilirsiniz. Aynı zamanda altta manzum hikâye konusu da özet olarak sunulmuştur. Konuyla ilgili bütün gerekli bilgilere de konu anlatımından oradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sunumdan bazı slaytları da aşağıda paylaştım. Sunumun içeriğini kısmen de olsa oradan görmeniz mümkün.
Kolay gelsin...

Manzum Hikaye Nedir?

Manzum hikaye sunum
Manzum Hikâye Nedir?
Bir olayın nazım (şiir) biçiminde kafiyeli ve ölçülü bir şekilde yazılmasıyla oluşan şiirlere manzum hikâye denir.
Manzum hikâyeler yaşanmış ya da yaşanabilir bir olayın öğüt vermek amacıyla anlatılmasıyla oluşur. Bu yönüyle manzum hikâyeler didaktik şiirlerdir.
Manzum hikâyede konu bir hikâye planıyla birlikte verilir. Giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hikâye ile benzer özellikler gösterir. Önce çevre tasviri yapılır. Yani çevredeki varlıklar, ortam ayrıntılarıyla anlatılır. Sonra hikâyenin kişileri verilir. Kişiler verildikten sonra konuya geçilir. Bu arada okuyucuya da dersler verilir. Manzum hikayeler dörtlük , beyit, bent şeklinde de yazılabilir. Hikâyeden hiçbir farkı yoktur. Kişiler, zaman, mekan, olay bu hikayelerde de vardır. Tek farkı şiirselliktir. Dizelerdir. Kafiye ve rediftir.
Diğer 9. Sınıf Konularına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Edebiyatımızda Manzum Hikaye

Manzum hikaye slayt, konu anlatımı, ders notu
Manzum Hikaye Sunum

Manzum hikâyenin edebiyatımızdaki ilk örneklerini Tevfik Fikret vermiştir. Tevfik Fikret’in Hasta Çocuk, Balıkçılar gibi manzum hikâyeleri oldukça başarılı örneklerdir. Mehmet Akif Ersoy da bu türü geliştirmiş, önemli manzum hikâyeler yazmıştır. Seyfi Baba, Mahalle Kahvesi, Hasta gibi manzum hikâyeleri en bilinen örneklerdir.




Manzum Hikaye Slaytı İndir

Yorum Gönder

0 Yorumlar